Shanty Festival - Zondagmarkt Enschede

Shanty Festival

Zing uit volle borst mee! Op het Van Heekplein en op de Oude Markt in Enschede wordt op 26 Juni het Shanty Festival georganiseerd. Er zijn 3 podiums, waarop verschillende Shanty koren uit volle borst hun liederen zullen zingen.

Op de zeilschepen van de VOC werden vroeger liedjes gezongen bij het zware werk. Een matroos die de kunst verstond om a capella luid en en ritmisch refreinliederen te zingen, fungeerde als shantyman. Het refrein van deze zeemansliederen werden luid meegezongen door de rest van de matrozen.

Deze dag wordt georganiseerd door Shantykoor "wrakhout". Zij bestaan dit jaar 10 jaar, reden voor een feestje op het Van Heekplein.

Daarnaast vindt u ook op het Van Heekplein de zondagmarkt. U kunt rondkijken tussen de producten van lokale marktondernemers, of een hapje eten op het foodplein. De kids vermaken zich op de kidsmarkt in de draaimolen of op de trampoline. Er is zoals elke zondag ook een Curiosa markt, waar de schatzoekers hun slag kunnen slaan.

Natuurlijk kunt u ook heerlijk shoppen in een van de vele winkels die het centrum van Enschede te bieden heeft. Of bezoek het gezelligste terrassenplein van Nederland op de Oude Markt rondom de historische Grote Kerk.

Kijk in onze agenda op welke data wij nog meer op het Van Heekplein aanwezig zijn.