Zondagmarkt 2022. Wat een jaar!! - Zondagmarkt Enschede

Zondagmarkt 2022. Wat een jaar!!

In 2022 hebben er ontzettend veel leuke evenementen plaatsgevonden op het Van Heekplein. Met dank aan verschillende organisaties en bedrijven, vrijwilligers en bezoekers hebben we een geslaagd jaar neer kunnen zetten! Hier een visueel overzicht van enkele evenementen van het afgelopen jaar.

 

Kever Meeting LVWCN Enschede

Op zondag 4 juli vond de Volkswagen Kever meeting plaats. Midden in het centrum kon u een groot aantal bijzondere luchtgekoelde Volkswagen Kevers en Volkswagen T1 busjes bewonderen. Deze dag werd mede georganiseerd door De LVWCN. De luchtgekoelde VW Club heeft als doel de Volkswagens zo origineel als mogelijk te behouden. Al met al een leuke dag voor jong en oud!

Multicultuurmarkt

Op zondag 11 juli vond er weer een Multicultuurmarkt plaats in Enschede. Deze dag stond het Van Heekplein vol met stands van diverse culturen. U leerde hier alles over zang, dans, kunst en muziek uit verschillende landen. De vele optredens en workshops maakten deze dag interactief en leuk voor jong en oud.

Jongbloed Springkussenfestijn

Op zondag 18 juli vond het Jongbloed Springkussenfestijn plaats. Met diverse springkussens en springattracties was het één groot feest!

Giga Rommelmarkt

Op 25 juli vond er weer een Giga Rommelmarkt plaats! Dat was snuffelen… Er was werkelijk van alles te vinden. Van antiek en vintage tot huishoudelijke artikelen, gereedschap, kleding, speelgoed en cd’s. Onze particuliere verkopers boden hun overtollige spullen maar wat graag aan.  Liefhebber van oude LP’s of een tweede leven bieden aan een vintage lampenkap? Het kon allemaal.

 

Buitenspeeldag

Zondag 1 augustus vond de Buitenspeeldag plaats in Enschede. Op het Van Heekplein waren allerlei verschillende activiteiten voor kinderen. We gingen spijkerpoepen, ringgooien, springen en nog veel meer! Het was een leuke dag voor het hele gezin.

 

Jongbloed Waterfestijn

Het was zomer, en dat betekent; zon! Het Van Heekplein werd op zondag 8 augustus omgetoverd tot een heus waterparadijs tijdens het Jongbloed Waterfestijn! Er waren diverse waterattracties en waterglijbanen aanwezig. Ook was er een groot waterpistolen gevecht.

Camperplek op het Plein

Op zaterdag 14 augustus vond de ‘Camperplek op het Plein’ plaats. Iedereen kreeg een eigen plekje waar ook stroom aanwezig is. U kon met uw camper overnachten op het grootste winkelplein van Enschede. Op zondag kon u winkelen op de zondagmarkt, of langs de vele winkels die Enschede rijk is. Ook de terrassen op de Oude Markt liggen op een steenworp afstand.

Oude Ambachten Markt

Op zondag 22 augustus kon u op het Van Heekplein het verleden herleven! Hier vond de Oude Ambachten Markt plaats. U kon genieten van de meest unieke en creatieve technieken van vroeger. Met ambachten zoals pottenbakken, boekbinden, kaarsen maken en tingieten. De middag was compleet met een optreden van een folklore dansgroep, muziek met accordeonisten, liedjes, gedichten en een 19e eeuwse modeshow! Daarnaast waren er fietsers op Vélocipèdes, waar jullie zelf ook een rondje op mochten rijden.

Enschede Fietsstad

Op 29 mei was ‘Enschede Fietsstad’ op het Van Heek plein in Enschede! U kon genieten van demonstraties uit diverse fietsdisciplines. Ook kon u zelf het stalen ros beklimmen en een testrondje maken op allerlei E-bikes en fietsen van verschillende fietsenmakers in Enschede. Daarnaast kreeg iedereen die de Enschede-Fietst app had een lekkere verassing.

Grootste Kofferbakverkoop

Op zondag 5 september vond de Grootste Kofferbakverkoop plaats op het Van Heekplein in Enschede. Wat u ook zocht, de kans is groot dat u het hier kon vinden!

Jongbloed Kidsfoundationdag

Zondag 12 september vond de Jongbloed Kidsfoundationdag plaats in Enschede. Op het Van Heekplein waren tussen 12:00 en 17:00 uur allerlei verschillende activiteiten voor kinderen. We gingen stoepkrijten, voetballen, springen op de springkussens en nog veel meer! De Kidsfoundationdag is een initiatief van Stichting Present en de Jongbloed Foundation. Deze zondag konden alle kinderen gratis op het van Heekplein komen spelen om zo samen een onvergetelijke dag te beleven.

 

 

Tolle Woche Oktoberfest

Op zondag 26 september gingen we los tijdens de Tolle Woche. Enschede organiseerde, als meest Duitse stad van Nederland, deze bijzondere week. Tijdens de zondagmarkt werd het Van Heekplein omgetoverd tot een heuse biergarten. Met braadworst, muziek en uiteraard een lekker biertje. Er werd Duits-Nederlandse schlagermuziek gespeeld door een Nederlands en een Duits muziekkorps, Koninklijke Stadsharmonie Enschede en Städtische Kapelle Ahaus. Deze speelden van 13:00 tot 16:30 meezingers en Duitse schlagers.

 

Halloween

Halloween lantaarns knutselen, wat een feest. Veel kindjes kwamen lekker kliederen en als resultaat een handgemaakte halloween lantaarn. Bij het Halloween lantaarns knutselen maakten we een lantaarn van een glazen pot, deze werd geverfd en we maakten er een handvat aan. Vervolgens kwam er een elektrisch waxinelichtje in.  Onze eigen Twente nannies waren als heksje verkleed en hebben de kids geschminkt, zodat er vele heksjes, monstertjes en andere creaties rondliepen op het Van Heekplein.