Oude ambachten markt - Zondagmarkt Enschede

Oude ambachten markt

Kom op zondag 30 augustus 2020 langs tussen 12:00 - 17:00 uur om het verleden te (her)leven. Bijzondere, oude ambachten zijn inmiddels veelal vervangen door machines. Deze zondag op het van Heekplein tijdens de Oude ambachtenmarkt kan jong en oud genieten van de meest unieke en creatieve technieken van vroeger.

Potten bakken, raku stoken, bijenkorven vlechten, stoelen matten, boekbinden, quilten, touwslager, kaarsen maken, klompenmaker, klompenbranden, kniepertjes bakken, papier scheppen, aardewerk schilderen, stro vlechten en manden maken.

Je vindt dit en nog veel meer op het plein en kan het van dichtbij bewonderen. De middag wordt compleet door middel van een Folklore dansgroep en een Böggelrieder.

Uiteraard zijn de vaste onderdelen van de zondagmarkt, zoals het Food-plein en de curiosamarkt, ook aanwezig zodat je vanuit het verleden zo weer het heden instapt. Graag tot ziens op zondag 30 augustus 2020 op het van Heekplein in Enschede!

Houd de Oude ambachten markt Facbook-pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

Hiermee zal het Draaimolenfestival 🎡, op 30 augustus, komen te vervallen.

Vanwege het coronavirus zijn er verschillende maatregelen getroffen door het Nederlandse kabinet. Deze maatregelen gelden ook voor de Zondagmarkten in Enschede. 

  • Houd 1,5 meter afstand van anderen (behalve voor kinderen tot 18 jaar);
  • Was vaak je handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten;
  • Vermijd drukte.

Bedankt voor uw begrip.

Fotoalbum: Oude ambachten markt